Med hjälp av ett kompetent team erbjuder
vi återbetalning av oskäliga hyror.

Företaget

Orimlighyra är en svensk juristbyrå som hjälper hyresgäster att få tillbaka sin överhyra. Företaget består av kompetenta medarbetare som brinner för att hjälpa hyresgäster som betalat för höga hyror. Vi tror att detta i slutändan kommer att leda till en bättre bostadssituation, speciellt i storstäderna.

Idén föddes när jag tillsammans med en vän läste fastighetsrätt på mäklarlinjen. Jag hade redan då börjat intressera mig för bostadsmarknaden och identifierat den problematiska utvecklingen. Det jag lärde mig då jag läste fastighetsrätt var att det fanns ett potent verktyg mot överhyror. Det är enligt lag otillåtet att ta oskäligt höga hyror och dessa kan återkrävas. Bra verktyg tänkte jag, samtidigt som jag insåg problematiken i att behöva processa inför domstol, tjafsa med sin hyresvärd och vänta i upp till ett år. Senare skulle jag vara med om ett försenat flyg, en försening som via ett webbaserat företag ledde till att jag informerades om min återkravsrätt och erbjöds hjälp – jag behövde inte lyfta ett finger. Här insåg jag direkt att modellen som används av flygförseningsbolagen vore perfekt för att återkräva överhyror. Detta ledde till att jag tillsammans med resten av teamet grundade OrimligHyra.se

— Rreze Dautaj

More

Våra tjänster

Vi hjälper våra kunder i kampen mot överhyror.
En nyhet som vi är ensamma om är att erbjuda en snabb och riskfri återbetalning av din överhyra. Detta innebär att du inte behöver vänta i upp till ett år, att du blir återbetald oavsett om vi vinner eller förlorar och att du slipper tvista mot din hyresvärd. Här krävs att du kan visa vad din hyresvärd betalar i hyra, detta kan du göra på många olika sätt. Vi representerar dig i efterhand. Mot detta tar vi en provision på 35%.
Det är dessutom helt kostnadsfritt för våra besökare att beräkna hur stor överhyra som betalats.
Om det skulle passa dig bättre, så kan vi representera dig mot en lägre provision på 20%. Det kan då ta upp till ett år innan du får pengar tillbaka. Vårt juridiska team gör sitt bästa för att vinna och om de misslyckas är tjänsten gratis – de lyckas i över 95% av alla ärenden.

Teamet

Möt de människor som gör fantastiska saker

Ledning

Kärnan i verksamheten

Rreze Dautaj

Rreze Dautaj

Ledning

Malou Grönlund

Ledning

Alva Philblad

Ledning

Alban Dautaj

Alban Dautaj

Grundare

Juridik

Våra jurister

Ylli Dautaj

Tvist och förlikning

Oumie Winckler

Oumie Winckler

Biträdande jurist

Teknik & Personal och ekonomi

Med erfarenhet från flera startup-bolag - Med erfarenhet från företagande

Jakob Eriksson

Teknik

Rawaz Rashid

Personal och ekonomi

Trustpilot