OM OSS

Med hjälp av ett kompetent team erbjuder vi återbetalning av oskäliga hyror.


Företaget

Orimlighyra är en svensk juristbyrå som hjälper hyresgäster att få tillbaka sin överhyra. Företaget består av kompetenta medarbetare som brinner för att hjälpa utsatta hyresgäster. Vi tror att detta i slutändan kommer att leda till en bättre bostadssituation, speciellt i storstäderna.

Idén föddes när jag tillsammans med en vän läste fastighetsrätt på mäklarlinjen. Jag hade redan då börjat intressera mig för bostadsmarknaden och identifierat den problematiska utvecklingen. Det jag lärde mig då jag läste fastighetsrätt var att det fanns ett potent verktyg mot överhyror. Det är enligt lag otillåtet att ta oskäligt höga hyror och dessa kan återkrävas. Bra verktyg tänkte jag, samtidigt som jag insåg problematiken i att behöva processa inför domstol, tjafsa med sin hyresvärd och vänta i upp till ett år. Senare skulle jag vara med om ett försenat flyg, en försening som via ett webbaserat företag ledde till att jag informerades om min återkravsrätt och erbjöds hjälp - jag behövde inte lyfta ett finger. Här insåg jag direkt att modellen som används av flygförseningsbolagen vore perfekt för att återkräva överhyror. Detta ledde till att jag tillsammans med resten av teamet grundade OrimligHyra.se

— Rreze Dautaj


Våra tjänster


Vi hjälper våra kunder i kampen mot överhyror.

En nyhet som vi är ensamma om är att erbjuda en snabb och riskfri återbetalning av din överhyra. Detta innebär att du inte behöver vänta i upp till ett år, att du blir återbetald oavsett om vi vinner eller förlorar och att du slipper tvista mot din hyresvärd. Här krävs att du kan visa vad din hyresvärd betalar i hyra, detta kan du göra på många olika sätt.

Det är dessutom helt kostnadsfritt för våra besökare att beräkna hur stor överhyra som betalats.

Om det skulle passa dig bättre, så kan vi representera dig mot en provision på 25%. Vårt juridiska team gör sitt bästa för att vinna och om de misslyckas är tjänsten gratis - de lyckas i över 95% av alla ärenden.

Kontakta oss

   

Teamet


Ledning

Kärnan i verksamheten

Rreze Dautaj

Malou Grönlund


Alva PhilbladJuridik

Två kompetenta juristbröder som tillsammans har tre kandidatexamen och fem master i juridik

Tvist och förlikning — Ylli Dautaj

Medgrundare och jurist — Alban DautajTeknik

Med erfarenhet från flera startup-bolag

Jakob Eriksson

Personal och ekonomi

Med erfarenhet från företagande

Rawaz RashidVi är en del av DER Juridik AB, org nr. 559172-1898.