Orimlighyra.se söker en juriststudent med intresse för hyresjuridik

Orimlighyra är en tjänst som tillhandahålls av DER Juridik AB och har till syfte att informera och representera hyresgäster som betalat en för hög hyra. Vi är ett snabbt växande företag som söker en medarbetare med hjärtat på rätt plats. Vårt främsta mål är att göra skillnad på bostadsmarknaden.

Om verksamheten

Tjänsten är den första av sitt slag. Vi kombinerar juridik med moderna sätt att arbeta och ta betalt på. Vi arbetar hela tiden för att skapa ”win-win” situationer där vi kan fortsätta växa samtidigt som våra klienter får bättre och bättre erbjudanden. Vi är ensamma att erbjuda en direkt utbetalning till våra klienter. Klienten behöver därmed inte vänta i över ett år på att få ett beslut från hyresnämnden. Att vi utbetalar direkt kommer med en rad fördelar för våra klienter – de garanteras pengar oberoende av hyresnämndens beslut, de gör en tidsvinst, de blandas inte in i en tvist etc.
Vi söker nu en juriststudent som ska förstärka teamet. Vill du vara med?

Arbetsbeskrivning

Jobbet kommer att vara på deltid och arbetsbördan kan variera, men beräknas ligga på ca. 12 timmar i veckan. Du väljer själv när och varifrån du vill arbeta. Det finns goda möjligheter att förhandla om antalet arbetstimmar.

Du kommer arbeta med rådgivning och informationsspridning avseende hyresjuridik.

På Orimlighyra kommer du, efter en introduktion till arbetet, omedelbart att få egna kunder och ärenden. Du kommer att bedriva förhandlingar med motparter och agera som ombud i hyresnämnden. Du kommer också hjälpa oss med författandet av texter till hemsidan och sociala medier och finnas tillgänglig för att besvara hyresrelevanta frågor – vi arbetar väldigt mycket pro-bono och alla är välkomna att inkomma med frågor för kostnadsfri juridisk rådgivning.

Det är meriterande om du har goda insikter i hur marknadsföring över sociala medier går till. Det är också meriterande om du arbetat som säljare.

Vi erbjuder dig …

… en unik möjlighet att få växa tillsammans med en ung juristfirma. Du kommer att få egna klienter och många tillfällen i domstol. Det är inte många unga jurister som får möjligheten att representera egna klienter vid domstol i skarpa situationer.
Du hamnar på en arbetsplats där du äger att disponera över din egen arbetstid. Du arbetar när du vill och var du vill. Arbetet innebär ett stort eget ansvar då du omgående kastas in i hetluften. Du kommer att utvecklas explosionsartat då du testa på alla aspekter och alla led i en framgångsrik representation. Juridiken är mer omfattande än de flesta på juristprogrammet anar. I arbetslivet kombineras juridik med andra områden såsom sälj, kommunikation och marknadsföring. Du kommer att få en bred utbildning i vad som krävs på en mindre juristfirma.

Vem är du?

Vi söker dig som är student och har pluggat minst 4 terminer på juristprogrammet. Du ska ha ett särskilt intresse för hyresjuridik, förmåga att kommunicera med kunder och inspireras av stort eget ansvarstagande. Du uttrycker dig väl – både muntligt och i text.

Det är viktigt att du inspireras av att hjälpa utsatta! Det är väldigt meriterande om du är insatt i bostadspolitiken.

Vi söker dig som är självständig, engagerad, driven och har en stor förmåga att skapa nya kontakter och långsiktiga relationer. Vi är mer intresserade av ditt driv och din förmåga att ta egna initiativ än av dina kunskaper. Du kommer att lära dig allt du behöver för att lyckas – om något är svårt finns seniora kollegor att bolla idéer med.

Din ansökan

Skicka in ditt CV samt ett kort och översiktligt personligt brev. Kontakta oss på: kontakt@orimlighyra.se

Posted in